ecset1
csomagplópapír
Papírfajták
Sok...

Ezen az oldalon megpróbálom rendszerezni a különböző fajta papírokat, jellemzőiket.


csomagplópapír
Fénymásoló papír
80gr/m2
Általános fénymásoló papír fehér színben, de lehet kapni több színben is.
Transzparens papír
Transzparens papír
115g/m2
Ez egy vékony, hártyaszerű papír. Áttetsző, így gyengén átereszti  a fényt. Ablakképek, lámpabúrák, mécsestartók vagy képeslapok felhasználásához is kiváló. Ragyasztásához ragasztó stift, vagy kétoldalú ragasztó való.
Dombornyomott papír
Dombornyomott papír
..
A papír apró kidomborodó mintáit egyszínű vagy szivárványszínű festékkel színezik.
Krepp papír
Krepp papír
..
Könnyen vágható, formázható, ragasztható. Virágkötéshez, játékkészítéshez, dekorációkhoz használható. Mérete:250 x 50 cm. Tekercsben kapható.
Fátyolpapír
Fátyolpapír
"Harmónika papír"
Többrétegű, harmónikaszerű selyempapír. A különböző méretűre vágott gömbökből vicces figurákat, farsangi girlandokat készíthetünk. Rajzoljuk meg a kívánt forma felét, vágjuk körbe, majd nyissuk ki 180 fokos szögben, és ragasszuk rá a forma alapjára. Ha térbeli formát szeretnénk, a papírt 360 fokos szögben nyissuk ki, és a 2 végét ragasszuk össze.
Fátyolpapír
Méhsejt papír
"Áttetsző"
A vékony rostpapírokhoz hasonlóan gyertya fényénél ezek is áttetszőek, melyekből mutatós mécses vagy gyertyatartókat készíthetünk.
rizspapír
Rizspapír
..
Előre nyomtatott rizspapír. Alkalmas falra, festővászonra történő felhordásra, valamint fa, üveg, fém, műanyag, porcelán, papír, csempe, bútor, kemény szövet és még sok más anyag és tárgy dekorálására. Gyorsan és egyszerűen felhasználható. A rizspapír hordozó varázslatos textúrát ad képeinek. Felragasztása Decoupage ragasztóval történik. Tetszés szerint festhető és színezhető.
Mágnespapír
Mágnespapír
..
A hátoldalán mágnes bevantú papír, mely kiválóan alkalmas hűtómágnesek készítésére. Ráragaszthatjuk kedvenc fotóinkat, figuráinkat, de akár magunk is vághatunk ki belőle egyszerűbb kis formákat, és már készen is vannak az egyedi hűtődíszek.
merített papír
Merített papírok
..
A papírkészítés ősi mestersége több, mint ezer éve indult el Kínából. Kivételes szépségüknek köszönhetően a merített papírok ma is a különleges alkalmak elmaradhatatlan kellékei. Egyedi mintázatukat két vagy több olajfesék egyvelegéből kapjuk, mintája mindig egyedi.
merített papír
3 dimenziós papírok
Térhatású képek
Az előre nyomtatott lapból a kivágott részeket 3D-s ragasztólapocskákkal illesztjük egymásra. A különböző szinteken lévő papírokkal olyan hatást érünk el, minha a feljebb lévő részek kiemelkednének a kép síkjából. Egy lapon általában 2 kép részei találhatók.
menu menu menu